Wie is Stichting Verder met Taal?

Stichting Verder met Taal is op gericht op 27 december 2013 door Liesbeth Mulder en Anouska van Raalte. Zij waren de coördinatoren. Daarnaast kent Stichting verder met Taal ook een bestuur. Dit wordt gevormd: Anouska van Raalte (voorzitter), André van der Velde (penningmeester) en Christine Marck (secretaris).

De stichting is ontstaan vanuit een taalmaatjesproject dat zich met name richtte op het JES-gebied in Veenendaal (Jan Roeckplantsoen, Engelenburg-Noord, Schrijverspark). Doordat de vraag naar taalmaatjes ook vanuit andere delen van Veenendaal kwam en we onze activiteiten wilden gaan uitbreiden, hebben we besloten om een stichting in het leven te roepen.

Stichting Verder met Taal werkt met taalmaatjes. Wij werven taalmaatjes en brengen deze in contact met een deelnemer. Wij begeleiden onze taalmaatjes tijdens het traject door hen te voorzien van een handleiding, mee te denken met oefenmateriaal, het geven van coaching en trainingen en de mogelijkheid om advies te vragen via de mail of telefoon.

Daarnaast startten we in 2014 ook groepsactiviteiten gericht op taal.

Inmiddels zijn zowel de taalgroepen als de taalmaatjes onder het beheer van het Taalhuis in de Bibliotheek Veenendaal komen te vallen zodat alle taalactiviteiten in Veenendaal maximaal op elkaar kunnen worden afgestemd.